Защо мигрират търговците?

Най-чести причини водещите брандове да мигрират от Wordpress и WooCommerce към Magento.

Мащаб и скалируемост WooCommerce е за малки и средни магазини, но често с него мащабът става проблем

Сигурност и защита  Wordpress е любима платформа на хакери и ботове и справянето с тях може да бъде трудна задача

Дизайн, UX и UI лимитации Готовите теми не са решение за всеки, а custom дизайнът надхвърля бюджета за този клас решения

B2B функционалности B2B и B2C продажби в една платформа с Magento е лесно и с много повече опции за развитие

Multi-store възможности Magento предлага най-гъвкавите multi-site и multi-store възможности сред решенията с отворен код

Гъвкавост и развитие Ядрото на Magento дава възможности за огромен брой функционалности и индивидуализации

Интеграции с трети страни Доставчици, партньори, маркетинг инструменти, ERP - с Magento всичко е възможно

Усъвършенствани функционалности Достъп до enterprise функционалности, налични само в решения на нивото на Adobe Commerce

Експанзия в чужбина Удобно управление на множество пазари през един административен панел

Поддръжка и партньорство Консистентна услуга - това търсят всички търговци у техния технологичен партньор. И го намират в нас. От 2004 година досега.

Виж още

На фокус

Мащаб, скалируемост и скорост в едно
Завладейте множество пазари с една система
B2B и B2C продажби в една платформа

Търговците обичат Magento

+ още стотици български и хиляди световни брандове избраха Magento

Какви са стъпките за миграция?

Анализ Анализ на текущия магазин и необходимостите за новия

Задание Създаване на задание за новия проект и обхват

Бюджет Определяне на бюджет за проекта на база заданието

Изграждане Дизайн и разработка на новия онлайн магазин

Миграция Миграция на база данни, процеси и функционалности

SEO Миграция на SEO елементи и ре-директи

Go Live Подготовка и въвеждане в експлоатация

Post go-live мониторинг Проследяване на проекта и приоритетна поддръжка

Защо да изберете Stenik?

12 години опит с Magento

100+ разработени онлайн магазина

70+ успешни миграции към Magento

Научете повече за нас на stenik.bg

Те вече ни се довериха за

Миграция от WordPress и WooCommerce към Magento

банер 1

банер 2

банер 3

банер 4

банер 5

Често задавани въпроси

Преди миграция търговците най-често ни питат

 

Ще загубя ли някакви данни при миграцията?

Миграциите от WooCommerce са едни от проектите по миграция, в които загубата на данни е минимизирана почти до 0. Обикновено могат да бъдат мигрирани продукти със снимки, категории, потребителски профили и блог статии. Обичайно потребителските адреси за доставка не се мигрират поради различна структура на адресите в различните системи. Що се касае до история на поръчките - има различни подходи, но в общия случай и тази информация може да се запази.

Какво става със SEO оптимизацията ми в Google след миграцията?

Една от причините миграциите да са комплексни проекти е именно съобразяването на различни фактори, влияещи на продажбите. Ние сме специализирани в успешно мигриране и пренасочване на трафика от старите към новите целеви страници (продукти, категории), когато има разлика в URL адресите им. Проектите ни показват по-добра оптимизация в Google в рамките на 1 до 3 месеца след осъществяване на миграцията, а с отключване на допълнителните възможности в Magento (напр. динамични филтри) резултатите могат да бъдат и още по-добри.

Какво се случва с текущия ми онлайн магазин, докато се разработва новият?
Текущият онлайн магазин продължава да работи през периода на разработка на новото решение и бива свален от реална среда, когато новият магазин трябва да бъде въведен в експлоатация. Добра практика е по възможност да бъде оставен да се достъпва в демо среда за вътрешно ползване още известно време след миграцията.
Ще получа ли обучение за работа с Magento?
Разбира се! Освен официалната документация на платформата ще получите и персонално обучение за всички основни операции, които можете да извършвате с нея. В допълнение - нашият suppоrt екип е наличен за помощ.
Magento не е ли само за големи търговци?

Magento е подходящо за средни и големи онлайн магазини, но разбира се определянето на големината често е субективен процес. В нашата практика и текущо сред магазините, които поддържаме и развиваме има и търговци, които по някои стандарти биха били определени за по-малки. С правилната организация обаче това не им пречи да ползват Magento и да бъдат стъпка пред конкурентите им, които ползват по-базови и опростени системи за електронна търговия. 

Чувал съм, че Magento е сложно за работа, това така ли е?

Съвсем спокойно можем да кажем - това вече не е така! Първата версия на Magento, а именно Magento 1 (която се поддържаше от 2012 до 2022 г.) наистина беше с по-сложен за работа административен интерфейс. В комбинация с богатата функционалност, която тя предоставяше частично можем да се съгласим с твърдението. При Magento 2 интерфейсът на административния панел е актуален и удобен за работата на администраторите и операторите. Практиката ни показва, че персонал от всякакво ниво може да се справя с операциите, за които отговаря.

Коя система е по-бърза?

Скоростта е комплексна тема и зависи, както от самата платформа, така и от сложността на конкретния проект, използваните plugin-и, външните добавки, сървърът, който се ползва както и от начина, по който се поддържа самият онлайн магазини. Нашите Magento-базирани решения по подразбиране са с много добра скорост, а за проекти, при които скоростта е най-важният компонент имаме и решение с различен storefront, наречен Hyva, което вече осигурява отлични показатели.

Magento не е ли по-скъпо за разработка и поддръжка?

Обикновено разработката на онлайн магазин на Magento е свързана и с придобиване на собствеността върху създадения продукт. В този смисъл това да притежавате интернет магазин на Magento е инвестиция, а не разход (какъвто например е месечният абонамент за решение от типа software-as-a-service като Shopify или българските му аналози, на които никога няма да станете собственик). Що се касае до сравнение с WooCommerce - и двете платформи са с безплатен Open Source лиценз. Нивото на двете системи обаче е съвсем различно и в тази връзка е нормално да има и значителнa разлика в ценовите предложения за самата разработка и поддръжка, които можете да получите от малка агенция за WooCommerce магазин и от сериозна софтуерна компания за дългосрочно решение на Magento.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Готови ли сте за миграция към Magento?

Попълнете формата и ни изпратете Вашето запитване. Ние ще се свържем с Вас с повече подробности.